Golf technieken

In dit onderdeel van de site gaan we in op de techniek van de golfswing en andere onderdelen van het golfspel.

Allereerst
Bij het golfspel en bij het oefenen is discipline nodig om tot resultaat te komen. Het begint altijd met de grip, het oplijnen en de set-up en uiteindelijk komt pas de swing. Wanneer je dit consequent doet, hebt je al meer dan 50% kans op een goed resultaat. Door meer te oefenen, ga je het beter begrijpen, beter voelen en wordt je uitvoering consequenter. Met alle ervaring die je opdoet, gaat je handicap vanzelf omlaag!

Met welke club ga je oefenen?
Oefen voornamelijk met een ijzer 6 of 7 omdat deze clubs in het midden liggen van alle clubs. Daardoor krijgt je vertrouwen in je golfswing en krijg je zekerheid met de ijzers/houten rond deze clubs. Een lager nummer van je club betekent niet dat je harder moet swingen. De swing is een beweging vanuit souplesse en gevoel en niet van brute kracht.

Warming up
Voordat je gaat oefenen of spelen, doe je een warming-up om je spieren los te maken. Bij het inslaan begin je niet meteen voluit te slaan. Bouw je swing op en begin juist met een korte swing, die je gebruikt voor het korte spel. Zo beïnvloed je het tempo van de swing op een positieve manier.

Plezier staat altijd bovenaan je lijstje
Houd plezier in het spel en in het oefenen. Schiet niet direct in de teleurstelling als een bal afwijkt van zijn doel. Bedenk dat je wellicht een heerlijke swing had met een fijn balcontact. Je kunt het moment, wanneer de richting te wensen over laat, ook positief omdraaien door te zeggen: ‘leuk, ik krijg nu een uitdagende situatie’. Accepteer dat fouten bij het golfen voorkomen, want alleen op die manier blijf je kalm in je hoofd en verspil je geen energie aan negatieve gedachten. Bedenk: zelfs de beste tourprofessionals spelen niet geheel foutloos.

Omgaan met goed bedoelde adviezen
Ga niet in op goed bedoelde adviezen van anderen. Dit brengt je alleen maar van slag. Houd voor jezelf het ideale plaatje vast in je brein. Je loopt tenslotte 18 holes en je moet dus zuinig omgaan met de je energie. Bij de volgende slag probeer je het ideale plaatje weer uit te voeren en daarbij de juiste discipline toe te passen.

Zo houd je plezier in het golfspel en heb je ook nog tijd om van je omgeving te genieten. Je wandelt in een prachtige grote tuin met flora en fauna. En tussendoor mag best gesproken en gelachen worden.

Golfen is vooral een leuke sport om mee bezig te zijn, vergeet dat niet!