9 Stappenplan


9-stappenplan

Wil je op een prettige en een gezonde manier leren golfen? Een goede golfswing is een combinatie van techniek en intuïtief bewegen. Ik leer je de juiste basistechnieken aan en kijk daarbij heel goed naar je fysieke mogelijkheden en bewegingsfunctionaliteit. Als er beperkingen of klachten zijn, passen we de basisswing daarop aan. Ik kan technisch les geven, maar veel liever werk ik met beeldspraak en vergelijkingen met andere sporten. Dat blijft beter ‘hangen’ in het geheugen.

De één zal sneller leren dan de ander, maar iedereen kan leren golfen. Mijn uitgangspunt is dat iedereen met veel plezier de golfsport moet gaan beleven. Je zult zien dat je het zo onder de knie hebt en een leuk rondje kunt lopen.


Stap 1 – Golfbaanpermissie

Je maakt kennis met de omgeving op de golfbaan en leert de basisbeginselen van golf: techniek en etiquette. Hiermee ben je in staat om op een plezierige en veilige manier baanervaring op te doen. Je leert ook hoe je zelf kunt oefenen en je fysieke voorbereiding kunt doen. Fair play binnen de golfsport staat hoog in het vaandel.


Stap 2 – Naar Clubhandicap 54 (oude GVB)

Sla je slag en aan het einde van deze stap kun je spelen in de baan volgens de etiquette- en golfregels die voor de beginnende golfer belangrijk zijn. Je maakt door middel van ervaringsgericht leren kennis met de golfsport. Door te oefenen, leer je ook waar je staat in je ontwikkeling.


Stap 3- Naar handicap 36

Tijdens deze stap ga je meer lengte in je slagen krijgen door de inzet van verschillende golfclubs. Je gaat de beleving op de golfbaan vergroten door actief te spelen. Er ontstaat een duidelijker beeld van je eigen spel en mogelijkheden, waardoor je de holes slimmer speelt. Je blijft je door ontwikkelen op weg naar een grotere succes beleving!


Stap 4 – Naar handicap 28

Door meer vastigheid te creëren in de lengte en het spel rondom de green, zal het niveau verbeteren. Je voelt je steeds comfortabeler op de golfbaan en nu de driver in het spel wordt opgenomen, kan daar nog meer van worden geprofiteerd. Je behoefte om deel te nemen aan wedstrijden wordt steeds groter. Het aantal bogey´s neemt toe en het aantal double bogey´s neemt af.


Stap 5- Naar handicap 20

In deze stap ga je bewuster om met de clubkeuze, zowel vanaf de tee als grond de green. Door je voor te laten bereiden op en mee te doen aan wedstrijden vergroot je de ervaring op het gebied van course management, tactiek en regels. Je zoekt medespelers om ook buiten de baan te werken aan het golfspel. Oefenen doe je met zijn allen en je vraagt je af tot waar je ambitie gaat.


Stap 6 – Naar handicap 15

Dit is het breekpunt! Voor deze categorie spelers gaan strategie en slagen binnen 100 meter van de hole een grotere rol spelen. Wedstrijd- en competitie-ervaring brengen het presteren onder druk al een beetje onder de aandacht. Je gaat langzaam de puntjes op de i zetten en je bent ook regelmatig aanwezig op de oefenfaciliteiten.


Stap 7 – Naar handicap 9,9

Je bent hard op weg naar een single handicap; een mijlpaal! Om hier te komen, ga je werken aan het verkleinen van je foutmarge en de slagen binnen 50 meter van de green. Je bent gedreven aan het trainen en je ontwikkelt een goede vaste routine om een meer voorspelbaar resultaat te behalen. Je gaat je successen vieren!


Stap 8 – Naar handicap 4,4

Je bent inmiddels een zeer intensieve golfer geworden. In deze stap gaat het om het korte spel. Het voorkomen van fouten in lastige situaties vormt voor jou de uitdaging. Je werkt aan voortdurende ontwikkeling van je golfspel. Tevens zijn wedstrijden een enorme ervaring op het mentale vlak. Je traint gestructureerd volgens een plan dat je samen met mij hebt opgesteld.


Stap 9 – Naar handicap 0

In deze fase ben je kritisch op jezelf en je hebt oog voor detail. Je bent je techniek aan het verfijnen en ontwikkelt je mentale en fysieke vaardigheden tot een hoogtepunt. Waar eindigt voor jou het succes? Je denkt erover na om op nationale en internationale wedstrijden te spelen en je bent zorgvuldig in het bepalen van de wedstrijden waar je wilt pieken.